Foto's Groene klas

Letters en cijfers

Letters en cijfers

Meer en meer hoorde ik in de klas 'dat is een letter van mijn naam'. Tijd dus om te leren over letters en cijfers.

Oh ja, we verzamelden ook voldoende stickers op de poster van 'Helm op fluo top'. Duimen maar dat we iets winnen met onze klas.

Lees meer

Biba en Loeba

Biba en Loeba

Deze week oefenden we zowel onze grove motoriek als fijne motoriek onder leiding van Biba en Loeba.

Lees meer

Sneeuwfeest

Sneeuwfeest

Wat als het tijdens de carnavalsweek ijskoud is en het sneeuwt? Dan doen we toch twee thema's in één!

Lees meer

Heksen

Heksen

Deze week gingen we op stap met Nieuwsgierig Lotje. We ontmoetten de slaapheks, de muziekheks, de kookheks en de knutselheks. De kleuters gingen zelfs op vliegles.

Ook Platvoetje kwam eens langs. Het heksje was heel droevig, want de andere heksjes moesten altijd lachen met haar grote voeten. Dankzij 'Stip -it' weten onze kleuters dat pesten en uitlachen helemaal niet fijn is!

Lees meer

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Ik heb het nog nooit gedaan.....maar ik denk dat ik het kan!

We maakten een mooi portret van Pippi Langkous, schilderden een 'durf-al' steentje, oefenden onze sterke spieren,.....en als kers op de taart sloten we af met een omgekeerde dag. De kleuters kwamen 'omgekeerd' verkleed naar school, onze koek aten we in de refter en de boterhammen in de klas. 

Lees meer

De tijd

De tijd

Nieuwjaar.....even tijd nemen om stil te staan bij .....de tijd. Tijd gaat snel wanneer er iets leuks gebeurd, maar vijf minuten wachten kan heel lang duren. 

Een hoge toren bouwen in 1 minuut, werken met de time - timer, de zandloper,.....gaven de kleuters meer inzicht over het begrip tijd.

Lees meer

Een gezellige tijd

Een gezellige tijd

Kerst....altijd een leuke periode van gezelligheid en genieten.

De kleuters leerden dat je in de kerstperiode ook heel wat vormen kan ontdekken: een kerstboom lijkt op een driehoek, cadeautjes zijn dikwijls een vierkant of een vierhoek, kerstballen lijken op cirkels,...

Lees meer

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Herfst....een heerlijk thema om de natuur letterlijk in de klas te brengen. De kleuters experimenteerden met allerlei herfstmateriaal, maakten via schrijfdans een mooie herfstboom en paddenstoel, speelden in de herfstwinkel,.....en nog zoveel meer....

Lees meer

STEM in de klas

STEM in de klas

Ook in onze klas gaat de technologie vooruit. De kleuters leerden omgaan met een computermuis, een QR code inscannen, spelen en tekenen op de lichtbak en zelfs programmeren met de BeeBot.

Lees meer

Gezonde voeding

Gezonde voeding

Wat zit er in mijn doosje,

een appel en een peer.

Een perzik en een kiwi,

wat nootjes en nog veel meer.

Een doos vol vitamientjes,

wel meer dan een miljard.

Voor elke nieuwe maandag 

een heel gezonde start.

Tobi, onze klaspop, had zijn brooddoosje meegebracht. Maar wat zat daar allemaal in: chips, chocolade, koekjes ,.....allemaal heel ongezonde dingen! Gelukkig wisten onze kleuters wel wat allemaal gezond is. We gingen op onderzoek op de voedingsdriehoek en onderzochten elk kamertje. We maakten zelf brood, fruitpap en soep.

Lees meer

Welkom in de groene klas

Welkom in de groene klas

Ook in onze groene klas maakten we een leuke en vlotte start. We gingen op ontdekking in de verschillende hoeken, we maakten onze verjaardagskalender en vierden zelfs al feest voor twee jarigen.

Lees meer

© Kleuterschool Opdorp   |   Algemene voorwaarden   |   Kalender   |   Contact